Kom godt igang

Kontakt en lokal håndværksmester allerede i dag og få den bedste start!


Vejledning

Inden man køber nye vinduer og døre er der en række overvejelser man skal gøre sig.  
De fleste ved, at vinduer og døre skal passe til husets stil og være energirigtige. Det er i hvert fald gode tommelfingerregler når man skal købe nye vinduer og døre, uanset om det gælder renovering eller nybyggeri. 

 

1: Design
Vinduer fås i mange forskellige former, farver og materialer, men vigtigst af alt er at de nye vinduer passer til stilen på dit hus, hvad enten du bygger nyt eller renoverer.

Hos KASTRUP Vinduet har du mulighed for at vælge mellem forskellige vinduesprofiler. Vi arbejder med profiltyperne Miljø, Kultur, Natur og Standard. Profilerne er afgørende for helhedsindtrykket af dit hus. Bor du i en ældre herskabsvilla kan det eksempelvis være en god idé at købe KASTRUPs miljøserie, som egner sig særlig godt til den romantiske byggestil. Læs mere om vores forskellige profiler her. Er du i tvivl kan du altid kontakte vores salgspersonale for vejledning eller prøve vores facadedesigner.

2: Materialer
Når du skal finde det rigtige materiale til dine nye vinduer skal du være særligt opmærksom på de mulige materialers fordele og ulemper, herunder holdbarhed og vedligeholdelse. Plasttvinduer er det absolut nemmeste materiale at vedligeholde. Er du til de mere eksklusive valg, som træ og træ-alu skal der ligges lidt mere arbejde i at vedligeholde vinduerne, til gengæld har du vinduer der sikkert holder hele dit liv. Læs mere her.

3: Økonomi
Kvalitet koster. I hvert fald i starten. I det lange løb er der rigtig mange penge at spare, hvis man vælger et bedre men lidt dyrere vindue. Vi kan anbefale, at man sætter udskiftningen af vinduer og døre ind i en opsparingsplan. På den måde sættes der løbende penge af til projektet. Det er sund fornuft og vil spare dig som boligejer for mange penge.

Alternativet er en panikløsning, hvor man må låne i banken og købe billige udenlandsk producerede vinduer med dårligere isolering. Det er en rigtig ærgerlig start, for der er virkelig forskel på vinduer. Se eksempelvis KASTRUPs snittegninger, som viser hvor komplekst et kvalitetsvindue rent faktisk er bygget op.

5: Energibehov
I kan med fordel overveje, hvor langt I vil gå for den ekstra energibesparelse. I tænker måske om det overhovedet er det værd i forhold til omkostningerne ved, at skifte til nye vinduer og døre. Skal jeres tvivl fejes af vejen kan i med fordel besøge energivinduer.dk, som har lavet en simpel udregningsmaskine der giver en idé om, hvad det eksempelvis betyder for varmeregningen, at vælge energiklasse B i stedet for A. 

Der er også stor forskel på om en væg vender mod syd eller nord. Et nordligt vindue har større behov for, at isolere frem for at lukke varme ind. Derfor kigger man ofte på vinduets u-værdi i stedet for g-værdien

6: Mål og åbning
Vinduets mål er hovedårsagen til, at vi kræver at private samarbejder med en håndværker. For det er her, hvor man virkelig kan gå galt i bestillingen. Find en af vores foretrukne håndværksmestre i dit nærområde ved, at indtaste dit postnummer øverst på siden.

Husk desuden at tage højde for slagretningerne på døre. I kan se et eksempel herunder:

 Slagretninger

Vi har lavet en oversigt over anbefalede KASTRUP fagfolk på vores forside - Så er du i tvivl kan du gå til forsiden og finde en håndværker der kan hjælpe i dit område

Certificate