Kom godt igang

Kontakt en lokal håndværksmester allerede i dag og få den bedste start!


Nye glaslister rådner ikke

Husejere kender problemet. Når vinduet har siddet på sin plads i nogle år, begynder malingen at krakelere nederst på de lodrette lister, der holder ruderne fast i rammen. Et par prik med en skruetrækker afslører bløde punkter og dermed tiltagende forrådnelse.

Kastrup A/S har nu elimineret dette svage led i de ellers yderst langtidsholdbare trævinduer, som virksomheden gør en dyd ud af at fremstille. Løsningen på problemet hedder vedligeholdelsesfrie glaslister, fremstillet i aluminium.

- Glaslister af træ vil uvægerligt suge fugt op fra mødet med bundlisten, der skal lede regnvand væk fra vinduet. Nu har vi udviklet glaslister, som vil bevare udseendet og funktionaliteten i løbet af vinduets levetid. Visuelt er de vedligeholdelsesfrie glaslister ikke til at skelne fra de tilsvarende lister i træ, siger produktionschef Claus Andersen, Kastrup A/S.
Vinduer med karm og ramme i rent træ vælges i dag hovedsageligt af private husejere og desuden ved restaureringer af ældre, bevaringsværdige bygninger. Trævinduerne er 20-25 procent billigere end vinduer fremstillet i en kombination af træ indvendigt og aluminium på ydersiden. Kastrup A/S har begge typer i sit sortiment foruden den tredje mulighed, plastvinduet.

De vedligeholdelsesfrie glaslister er fra nu af standardleverancer ved Kastrup trævinduer og -døre. Men ønsker man det, kan man også fremtidigt få sine vinduer fremstillet i Vildbjerg med glaslister i træ. I begge tilfælde uden synlige søm eller spor af anden montage.

Certificate